انعقاد قرارداد دو طرح پژوهشی برون دانشگاهی دکتر حسین صیادی و دکتر محسن سرداری، از اعضای هیئت علمی دانشگاه میبد با شهرداری میبد (81 بازدید) تاریخ: 1403/10/29
قرارداد دو طرح پژوهشی برون دانشگاهی «دکتر حسین صیادی» و «دکتر محسن سرداری»، از اعضای هیئت علمی دانشکده علوم انسانی و دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه میبد با موضوع «پیاده‌سازی سامانه مدیریت تردد خودرو شهرستان میبد» و موضوع «پیاده‌سازی سامانه تشخیص چهره در شهرستان میبد» به امضا رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد
، قراردادهای دو طرح پژوهشی برون دانشگاهی «دکتر حسین صیادی تورانلو» و «دکتر محسن سرداری زارچی»، به ترتیب، از اعضای هیئت علمی گروه آموزشی مدیریت و گروه آموزشی مهندسی کامپیوتر دانشگاه میبد با «شهرداری میبد» در پاییز ۱۴۰۳ توسط شهردار میبد و دکتر عبّاس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه میبد، با موضوع «پیاده‌سازی سامانه مدیریت تردد خودرو شهرستان میبد» و موضوع «پیاده‌سازی سامانه تشخیص چهره در شهرستان میبد» به امضا رسید.
اجرای هر یک از این دو طرح پژوهشی توسط این دو عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه میبد، طی مدّت یک ماه به اتمام خواهد رسید و طی یک روند تحقیقاتی، سامانه مدیریت تردد خودرو شهرستان میبد و نیز سامانه تشخیص چهره در شهرستان میبد، پیاده‌سازی خواهد شد.
دکتر حسین صیادی، عضو هیئت علمی و دانشیار رشته مدیریت صنعتی دانشگاه میبد است که تاکنون چندین طرح پژوهشی با طرف قرارداد خارج از دانشگاه را در جهت حل مشکلات صنعت اجرا نموده و مقالات متعدّدی از وی در مجلات معتبر JCR، ISC و ISI منتشر شده است. براساس مباحث علم‌سنجی، H-index وی ۱۶ و i10-index دکتر صیادی ۲۰ است. همچنین، دکتر صیادی تورانلو، کسب عناوین رتبه دوّم فناور برتر هیئت علمی استان یزد در سال ۱۴۰۳، عضو هیئت علمی برتر کشور در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه در سال ۱۴۰۲، رتبه نخست پژوهشگر برتر استان یزد در سال ۱۴۰۱، پژوهشگر برتر گروه علوم انسانی دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان در سال ۱۳۹۸، پژوهشگر برتر استان کرمان در گروه علوم انسانی در سال ۱۳۹۷، پژوهشگر برتر جوان دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان در سال ۱۳۹۷، پژوهشگر برتر دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان در سال ۱۳۹۶، دانشجوي نمونه پژوهشگر برتر دانشکده اقتصاد، مديريت و حسابداري مقطع کارشناسي‌ارشد دانشگاه يزد در سال ۱۳۸۷ و رتبه اوّل مقطع کارشناسي‌ارشد رشته مديريت صنعتي دانشگاه يزد در سال ۱۳۸۷ را در کارنامه دارد.
دکتر محسن سرداری زارچی، عضو هیئت علمی و دانشیار رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه میبد است که تاکنون، کتاب «پردازش تصویر در MATLAB» و کتاب «الگوریتم و برنامه‌نویسی به زبان C» را منتشر نموده، اختراعی با عنوان «سیستم تشخیص خواب آلودگی راننده» را به ثبت رسانده، در حال حاضر، دارای ۴۷ داکیومِنت در پایگاه استنادی گوگل‌اسکالر است و یکی از مقالاتش در سال ۲۰۱۹ میلادی، در نشریه‌ای بین‌المللی با ضریب تأثیر ۸.۳ و مقاله دیگری از وی در سال ۲۰۱۶ میلادی، در نشریه‌ای بین‌المللی با ضریب تأثیر ۸.۵ منتشر شده است. همچنین، دکتر محسن سرداری زارچی یک دوره فرصت مطالعاتی را در سال ۱۳۹۳ در گروه مالتی‌مدیا و پردازش تصویر دانشگاه اوترخت هلند گذرانده، رتبه نخست آزمون دکتری رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان در سال ۱۳۹۵ را کسب نموده و مسئولیت‌های مجری پروژه تشخیص خواب‌آلودگی راننده با دوربین مادون قرمز به همراه گروه پردازش سیگنال و تصویر دانشگاه اصفهان در سال ۱۳۸۸، مجری پروژه تشخیص عیوب جوش ورق گالوانیزه فولاد آلیاژی اصفهان در سال ۱۳۹۰، همکار پروژه خانه‌ سالمندان هوشمند اتحادیه اروپا (COMMIT) در دانشگاه اوترخت هلند در سال ۱۳۹۳، مجری طرح تشخیص نوع خودرو به سفارش نیروی انتظامی در سال ۱۳۹۴، مجری طرح تولید کپچا فارسی در سال ۱۳۹۴، مجری طرح شناسایی هوشمند اختلال‌های یادگیری کودکان در سال ۱۳۹۴، همکار رسانه اجتماعی کتاب اینترنتی (نیکابوک) در سال ۱۳۹۵ و همکار شبکه اجتماعی خاص منظوره (جیک و بوک) در سال ۱۳۹۵ را در کارنامه دارد.
دانشگاه میبد در هر دو حوزه مدیریت صنعتی و مهندسی کامپیوتر و هوش مصنوعی، یکی از دانشگاه‌های پیشرو کشور محسوب می‌شود که با بهره‌گیری از اعضای هیئت علمی نخبه و پرتلاش خود، توانسته است، نقش مؤثری در زمینه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه ایفا نماید.
کد خبر: 18/204 نظرات: 0
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری پژوهشی و تحقیقاتی میان دانشگاه میبد و معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح (151 بازدید) تاریخ: 1403/10/26
با هدف رفع نیازهای علمی- فناورانه صنایع دفاعی؛ تفاهم‌نامه همکاری پژوهشی و تحقیقاتی، میان دانشگاه میبد و معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح به امضاء رسید

به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، در راستای پیاده‌سازی نقشه جامع دفاعی امنیتی جمهوری اسلامی (داجا) و با هدف رفع نیازهای علمی- فناورانه صنایع دفاعی در مدل‌ها و الگوهای مصوب با استناد به برنامه علوم و فناوری ستادکل نیروهای مسلح، تفاهم‌نامه همکاری پژوهشی و تحقیقاتی مابین دانشگاه میبد و مؤسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، به نمایندگی از معاونت علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح، منعقد گرديد.
این تفاهم‌نامه، در انتهای نشست مشترک نمایندگان مؤسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی و اعضای هیئت رئیسه و برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاه میبد که در سالن کنفرانس شهید جندقی دانشگاه میبد برگزار گردید، به امضای نماینده مؤسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی و دکتر عباس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه میبد رسید.
در این مراسم، نماینده مؤسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی، انواع حمایت‌های این موسسه از فعالیت‌های علمی پژوهشی را ارائه نمود و زمینه‌های موضوعی این همکاری‌ها را برای اعضای حاضر در این نشست تشریح نمود. در ادامه این نشست، دکتر عباس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه میبد، توانمندی‌های اعضای هیئت علمی دانشگاه میبد و زمینه‌های تحقیقاتی این عزیزان را عنوان کرد و از پیگیری‌های دکتر یحیی میرحسینی، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه، دکتر ابوالفضل دهقانی فیروزآبادی، رئیس گروه کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه و دکتر نجف یزدانی، مدیر امور پژوهشی و فناوری دانشگاه در راستای انعقاد این تفاهم‌نامه همکاری، تشکر و قدردانی نمود.
کد خبر: 18/203 نظرات: 0
انعقاد قرارداد دو طرح پژوهشی برون دانشگاهی عضو هیئت علمی دانشکده فنی و مهندسی با شرکت فن‌آوران شبکه ارتباطات طبرستان (120 بازدید) تاریخ: 1403/10/23
قرارداد دو طرح پژوهشی برون دانشگاهی «دکتر علیرضا سبزواری» عضو هیئت علمی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه میبد با شرکت فن‌آوران شبکه ارتباطات طبرستان به امضاء رسید.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، قراردادهای دو طرح پژوهشی برون دانشگاهی «دکتر علیرضا سبزواری» عضو هیئت علمی رشته مهندسی پلیمر و گروه آموزشی مهندسی پزشکی دانشگاه میبد با «شرکت فن‌آوران شبکه ارتباطات طبرستان» در دی‌ماه ۱۴۰۳ توسط مدیرعامل این شرکت و دکتر عباس نیک نژاد، رئیس دانشگاه میبد، با موضوع «مطالعه، بررسی و امکان‌سنجی سنتز و تولید جاذب‌های پلیمری مورد استفاده در صنایع پوشک‌های بهداشتی» و موضوع «بررسی و امکان‌سنجی دستیابی به تکنولوژی ساخت پوشش‌های پلیمری خودترمیم‌شونده» به امضا رسید.
اجرای هر یک از این دو طرح پژوهشی توسط عضو هیئت علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه میبد، طی مدّت ۵ماه به اتمام خواهد رسید و طی یک روند تحقیقاتی، سنتز و تولید جاذب‌های پلیمری مورد استفاده در صنایع پوشک‌های بهداشتی مطالعه، بررسی و امکان‌سنجی خواهد شد و دستیابی به تکنولوژی ساخت پوشش‌های پلیمری خودترمیم‌شونده بررسی و امکان‌سنجی خواهد شد.
دکتر علیرضا سبزواری، عضو هیئت علمی و استادیار رشته مهندسی پلیمر دانشگاه میبد است که تاکنون چندین طرح پژوهشی با طرف قرارداد خارج از دانشگاه را در جهت حل مشکلات صنعت اجرا نموده و چندین مقاله از ایشان در مجلات بین‌المللی معتبر ISI و JCR منتشر شده است. تحقیقات دکتر سبزواری در حوزه بایوپلیمرها، پلیمرهای طبیعی و تبدیل زیست توده‌ها به هیدروژل جذبی است. دکتر سبزواری، در حال حاضر، دارای ۲۳ داکیومِنت در پایگاه استنادی گوگل‌اسکالر است.
دانشگاه میبد در حوزه مهندسی پلیمر و مهندسی پزشکی، یکی از دانشگاه‌های پیشرو کشور محسوب می‌شود که با بهره‌گیری از اعضای هیئت علمی نخبه و پرتلاش خود، توانسته است، نقش مؤثری در زمینه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه ایفا نماید.
کد خبر: 18/202 نظرات: 0
به مناسبت میلاد حضرت علی(ع) و روز مرد؛ دورهمی صمیمانه اعضای هیئت علمی و کارکنان مرد دانشگاه میبد+گزارش تصویری (390 بازدید) تاریخ: 1403/10/22
به مناسبت میلاد مولود کعبه حضرت علی علیه السلام و گرامی‌‌داشت مقام مرد و روز پدر، دورهمی اعضای هیئت علمی و کارکنان مرد دانشگاه میبد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، به مناسبت میلاد مولود کعبه حضرت علی علیه السلام و گرامی‌‌داشت مقام مرد و روز پدر، با حضور دکتر عباس نیک‌نژاد رئیس دانشگاه میبد، دورهمی اعضای هیئت علمی و کارکنان مرد دانشگاه میبد برگزار شد.
کد خبر: 18/1185 نظرات: 0
دعوت از دانشجوی دانشگاه میبد جهت حضور در اردوی تیم ملی اسکواش (185 بازدید) تاریخ: 1403/10/20
نازنین تقی‌نژاد دانشجوی دوره کارشناسی دانشگاه میبد به اردوی تیم ملی اسکواش دعوت شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، نازنین تقی نژاد، دانشجوی دوره کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه میبد به اردوی تیم ملی اسکواش که از تاریخ 22 لغایت 26 دی ماه در تهران برگزار می‌شود، دعوت شد.
شایان ذکر است، نازنین تقی نژاد از 12 سالگی عضو تیم ملی اسکواش در رده‌های سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان است و سابقه 10 دوره حضور در لیگ برتر اسکواش کشور را دارد و در این مسابقات، 5 مدال طلا، 3نقره و 2 برنز را کسب کرده است.
وی هم‌اکنون عضو تیم اسکواش باشگاه الماس کویر حدید یزد است و به تیم ملی دعوت شده است.
کد خبر: 18/1184 نظرات: 0
پیشرفت جدید در درمان سرطان: اختراع جدید عضو هیئت علمی دانشگاه میبد (253 بازدید) تاریخ: 1403/10/19
دکتر هادی زارع زردینی، با استخراج پپتیدهای ضد سرطانی از پسته و کپسوله نمودن آن در نانوذرات پروتئین سویا، موفق به ثبت این اختراع شده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، دکتر هادی زارع زردینی، عضو هیئت علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه میبد، در دی‌ماه 1403، موفق به ثبت اختراعی با عنوان «پپتیدهای ضد سرطان استخراج شده از پسته، کپسوله شده در نانوذرات پروتئین سویا» در اداره ثبت اختراعاتِ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گردید. این اختراع با شناسه یکتای 140350340003002211 ثبت شده است.
دکتر هادی زارع زردینی، با استخراج پپتیدهای ضد سرطانی از پسته و کپسوله نمودن آن در نانوذرات پروتئین سویا، موفق به ثبت این اختراع شده است. این اختراع، دارای پتانسیل بالقوه‌ای برای درمان سرطان است و می‌تواند نقش مهمی در مبارزه با این بیماری داشته باشد. در این پژوهش، دو پپتید زیست فعال جدید به نام Pistacia-Zardin1 و Pistacia-Zardin2 از هیدرولیزات‌های پروتئینی پسته ایزوله شدند. این پپتیدها دارای اثرات ضد سرطانیِ تأیید شده در محیط آزمایشگاهی هستند. پس از استخراج، این پپتیدها در نانوذرات پروتئینی کپسوله شدند تا پایداری، حلالیت و تحویل هدفمند آن‌ها به سلول‌های سرطانی بهبود یابد.
محصول نهایی این پژوهش، اثرات ضد سرطانی قابل توجهی در مدل حیوانی مبتلا به سرطان نشان داد. این پپتیدها توانستند رشد تومور را به طور قابل توجهی مهار کنند و نشان دادند که می‌توانند به عنوان داروهایی موثر در درمان سرطان عمل کنند. این اختراع، امید جدید و راهکاری نوین در درمان سرطان ارائه می‌دهد. با ادامه تحقیقات و توسعه بیشتر این پپتیدها، می‌توان انتظار داشت که در آینده نزدیک، داروهای مبتنی بر این پپتیدها به عنوان گزینه‌های درمانی مؤثر برای بیماران سرطانی معرفی شوند.
مراحل ثبت بین‌المللی این اختراع دکتر زارع زردینی، در کشور سوئیس نیز در حال انجام است.
کد خبر: 18/201 نظرات: 1
انتصاب عضو هیئت علمی دانشگاه میبد به‌عنوان مشاور و دستیار عالی استاندار اصفهان (227 بازدید) تاریخ: 1403/10/19
دکتر مهران فاطمی، عضو هیئت علمی گروه جغرافیا و دانشیار دانشکده علوم انسانی دانشگاه میبد با حکم استاندار اصفهان، به‌عنوان «مشاور و دستیار عالی استاندار اصفهان» منصوب شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، دکتر مهران فاطمی، عضو هیئت علمی گروه جغرافیا و دانشیار دانشکده علوم انسانی دانشگاه میبد با حکم دکتر مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، به‌عنوان «مشاور و دستیار عالی استاندار اصفهان» منصوب شد.
گفتنی است، دکتر مهران فاطمی، پیش از این، سمت‌های استاندار یزد در دولت سیزدهم، رئیس سازمان ملی جوانان استان یزد، مدیرکل حوزه استانداری یزد در دولت‌های نهم و دهم و عضویت در هیئت مدیره بنیاد توسعه تعاون و کارآفرینی را در کارنامه دارد.
اعضای خانواده بزرگ دانشگاه میبد، برای ایشان در جایگاه جدید، آرزوی موفقیت‌های بیش از پیش را از خداوند منّان آرزو دارد.
کد خبر: 18/200 نظرات: 0
به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س) و گرامی‌داشت مقام زن و روز مادر برگزار شد؛ دورهمی صمیمانه بانوان هیئت علمی و یاوران علمی دانشگاه میبد+گزارش تصویری (736 بازدید) تاریخ: 1403/10/03
دورهمی بانوان هیئت علمی و یاوران علمی دانشگاه میبد به مناسبت گرامی‌داشت مقام زن و روز مادر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، به مناسبت میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و گرامی‌داشت مقام زن و روز مادر، دورهمی صمیمانه بانوان هیئت علمی و یاوران علمی دانشگاه میبد، ظهر دیروز (یکشنبه) 2 دی ماه 1403 برگزار شد.
دکتر عباس نیک نژاد رئیس دانشگاه میبد به همراه  دکتر سیدمصطفی میرمحمدی، معاون دانشجویی و فرهنگی، دکتر یحیی میرحسینی، معاون آموزشی و پژوهشی، دکتر حمید بابایی، معاون اداری و مالی، حجت الاسلام عباس رضایی، مسئول نهاد رهبری دانشگاه و محمدحسین کارگر، مدیر اداری، با حضور در این دورهمی، میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و روز زن و مادر را تبریگ گفتند و با اهدای گل از خدمات  این بانوان در دانشگاه میبد قدردانی کردند.
کد خبر: 18/1182 نظرات: 0
مدیر گروه آموزشی مدیریت دانشگاه معرفی شد (432 بازدید) تاریخ: 1403/10/02
«دکتر مرتضی نبی میبدی» طی ابلاغی از سوی دکتر عباس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه میبد به عنوان «مدیر گروه آموزشی مدیریت» دانشگاه منصوب شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، دکتر عباس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه میبد، ضمن قدردانی از خدمات دکتر حسین محبی در زمان تصدی مسئولیت گروه آموزشی مدیریت دانشگاه، طی ابلاغی «دکتر مرتضی نبی میبدی» را به عنوان «مدیر گروه آموزشی مدیریت» دانشگاه میبد معرفی و منصوب کرد.
کد خبر: 18/248 نظرات: 0
آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه میبد برگزار شد (774 بازدید) تاریخ: 1403/10/11
با حضور دکتر سیدجلیل میرمحمدی، نماینده مردم میبد و تفت در مجلس شورای اسلامی و دکتر بی‌بی‌فاطمه حقیر السادات، استاد نمونه کشوری، از پژوهشگران و فناوران دانشگاه میبد تجلیل شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، طی آئینی، روز دوشنبه 10 دیماه 1403 در سالن آمفی تئاتر استاد سید عبدالعظیم پویا دانشگاه میبد، با حضور دکتر سید جلیل میرمحمدی نماینده محترم مردم میبد و تفت در مجلس شورای اسلامی و دکتر بی‌بی فاطمه حقیر السادات و مسئولان شهرستان، پژوهشگران برتر دانشگاه میبد تجلیل شدند.
در این برنامه، افزون بر پژوهشگران برتر دانشگاه میبد در سطح هیئت علمی، دانشجویی و کارمندی، از پژوهشگران برتر حوزه علمیه برادران و خواهران و همچنین پژوهشگران برتر دانش آموزی شهرستان میبد تقدیر به عمل آمد.
در ابتدای این جلسه، دکتر عباس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه، ضمن تشکر از مساعی اعضای هیئت علمی، گزارشی از دستاوردهای حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه در یکسال اخیر را ارائه و راهبردهای پژوهشی دانشگاه در سال آتی را تشریح کرد.
در ادامه، دکتر سید جلیل میرمحمدی، نماینده مردم میبد و تفت در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به معضلات و مشکلات کشور از جمله آسیب‌های زیست‌محیطی شهرستان میبد، آمادگی خود را جهت حمایت مادی و معنوی حل این مشکلات، با همکاری دانشگاه میبد اعلام نمود.
سپس، میهمان ویژه این مراسم، دکتر بی‌بی‌فاطمه حقیرالسادات پس از اشاره‌ای دلنشین و جذاب از تجربیات تحصیلی و پژوهشی خود، به ظرفیت‌های شورای شهر جهت هم‌افزایی با دانشگاه اشاره کرد.
‌بخش پایانی مراسم، به معرفی و تجلیل از پژوهشگران برتر اختصاص داشت؛ در این بخش از 9 عضو هیئت‌علمی به عنوان پژوهشگر برتر، 3 عضو هیئت‌علمی به عنوان سرآمد پژوهشی هر دانشکده، 1 کارمند پژوهشگر برتر، 10 دانشجو و فارغ‌التحصیل، 2 حوزوی شاخص در امر پژوهش و 2 دانش‌آموز پژوهشگر تجلیل به عمل آمد. همچنین از 4 تن از اساتید و کارکنان که در یک سال گذشته، بیشترین نقش را در ترقی جایگاه دانشگاه در رتبه‌بندی جهانی گرین متریک و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی جهان اسلام (ISC) داشته‌‌اند و همچنین 3 تن از فعالان عرصه فرهنگی که در نخستین جشنواره ملی جریان برای دانشگاه افتخارآفرینی کردند، تقدیر به عمل آمد. اسامی افراد تجلیل شده به شرح ذیل می باشد:
کد خبر: 18/199 نظرات: 0
مدیر مرکز رشد دانشگاه میبد: در حال حاضر، ۶ محصول دانش‌بنیان توسط ۳ واحد فناور دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه میبد تولید می شود (169 بازدید) تاریخ: 1403/10/11
تولید ۶ محصول دانش‌بنیان در مرکز رشد دانشگاه میبد


به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، دکتر ابوالفضل دهقانی فیروزآبادی، مدیر مرکز رشد دانشگاه میبد، در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه میبد گفت: در حال حاضر ۶ محصول دانش‌بنیان توسط ۳ واحد فناور دانش‌بنیان در این مرکز تولید می‌شود که خوشبختانه این تعداد رو به افزایش است‌.
وی افزود: در حال حاضر ۳۲ واحد فناور در مرکز رشد دانشگاه میبد مستقر هستند که از این تعداد، تاکنون ۳ شرکت موفق به اخذ مجوز دانش‌بنیان برای برخی از محصولات خود شده‌اند؛ به‌طوری‌که این 3 شرکت، تاکنون ۶ محصول مختلف دانش‌بنیان خود را تجاری‌سازی نموده‌اند.
لازم به توضیح است، شرکت دانش‌بنیان هوش مصنوعی نواندیشان پارس با تولید ۳ محصول دانش‌بنیان:
1. دستگاه تعیین سایز و قوس کاشی با هدف بومی‌سازی دستگاه‌های کنترل کیفی در صنایع کاشی و سرامیک
2. دستگاه تعیین عیوب و درجه‌بندی کاشی با قابلیت تشخیص عیوب مربوط به سطح و لبه‌های کاشی، عیوب چاپ و تشخیص طیف رنگ
3. و دستگاه تسمه‌کش تمام اتوماتیک صنعتی، مناسب انواع بسته‌های مکعبی،
بخش مهمی از نیازهای صنعت کاشی و سرامیک را برطرف نموده است.
شرکت دانش‌بنیان ماشین‌سازی ابتکار صنعت تابان نیز با تولید یک محصول دانش‌بنیان (دستگاه پالت‌آیزر) جهت چیدمان انواع محصول نهایی با اوزان بالا و اشکال متفاوت بر روی پالت، نیاز مشتریان زیادی را در صنعت کاشی و سرامیک کشور مرتفع نموده است.
شرکت دانش‌بنیان ریحان سبز آرمان نیز که در حوزه کشاورزی فعالیت دارد، با تولید دو محصول دانش‌بنیان «ان.پی.استارتر» به عنوان محرک رشد و توسعه ریشه، و «گریفین» به عنوان کلسیم تخصصی محلول‌پاشی با بهره‌گیری از فرمولاسیون پیشرفته، توانسته است افزایش قابل توجهی در میزان برداشت محصولات مختلف کشاورزی ایجاد کند که این موضوع، توجه مشتریان مختلف داخلی و خارجی این حوزه را به خود جلب نموده است. حجم قابل توجه فروش و صادرات این محصولات، خود گواهی بر این مدعاست.
دانشجویان، دانش‌آموختگان و اعضای هیئت‌علمی نخبه و پرتلاش دانشگاه میبد در کنار صنعتگران و مهندسان مجرّب این شهرستان، با تکیه بر دانش و علم دانشگاهیان و تجارب ارزنده صنعتگران شهرستان، توانسته‌اند با راه‌اندازی واحدهای فناور و شرکت‌های تولیدی مختلف و با تولید محصولات دانش‌بنیان، ارتباط صنعت و دانشگاه را تقویت نمایند و گامی در راستای استقلال صنعتی ایران عزیزمان، بردارند.
کد خبر: 18/198 نظرات: 0
امضاء تفاهم‌نامه بین‌المللی همکاری پژوهشی مابین دانشگاه میبد و دانشگاه پاول اسلواکی (327 بازدید) تاریخ: 1403/10/10
در راستای گسترش همکاری‌های علمی و تحقیقاتی بین المللی، تفاهم‌نامه همکاری درعرصه پژوهشی و تحقیقات علمی میان دانشگاه میبد و دانشگاه پاول اسلواکی به امضا رسید.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، دانشگاه میبد و دانشگاه پاول اسلواکی، در راستای گسترش همکاری‌های علمی و تحقیقاتی بین‌المللی، تفاهم‌نامه همکاری درعرصه پژوهشی و تحقیقات علمی منعقد نمودند.  این تفاهم‌نامه که به امضای دکترعباس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه میبد، و دکتر آندره زنکا از دانشگاه پاول اسلواکی رسیده است، بستر مناسبی را برای همکاری‌های علمی و تحقیقاتی در حوزه‌های مختلف فراهم می‌آورد.  دکترهادی زارع زردینی و دکتر آندره زنکا به عنوان محققین اصلی، نقش رهبری و هدایت این همکاری را برعهده خواهند داشت.
این همکاری با تمرکز بر حوزه‌های پیشرفته نانومتریال و بیومتریال، زمینه‌های زیر را شامل می‌شود:
اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشترک: طراحی و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی هدفمند با تاکید برنوآوری و کاربردی بودن.
انتشار مقالات علمی مشترک: تالیف و انتشار مقالات علمی در مجلات معتبر بین‌المللی جهت به اشتراک‌گذاری یافته‌های تحقیقاتی با جامعه علمی جهان.
تبادل منابع و اطلاعات علمی: ایجاد بستر مناسب برای اشتراک‌گذاری دانش، تجربیات، و منابع علمی میان دو دانشگاه.
تعریف و نظارت بر پروژه‌ها و پایان‌نامه‌های مشترک دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا: ارائه فرصت‌های آموزشی و پژوهشی به دانشجویان مستعد و هدایت آن‌ها توسط اساتید هر دو دانشگاه.
همکاری در زمینه‌های تخصصی پزشکی و‌دندانپزشکی: تبادل دانش و تجربه در زمینه‌های انکولوژی با تاکید بر سرطان های دهان و ‌سر و‌ گردن.
این تفاهم‌نامه سه ساله، فرصتی را ‌برای تبادل دانش و تجربه بین اساتید، پژوهشگران، و دانشجویان دو دانشگاه فراهم می‌کند و به ارتقای سطح علمی و پژوهشی در حوزه‌های مرتبط کمک شایانی خواهد کرد.
دانشگاه میبد و دانشگاه پاول با امید به آینده‌ای روشن‌تر در عرصه علم و فناوری، متعهد به گسترش این همکاری و تحقق اهداف مشترک خود هستند.  این همکاری نه تنها به پیشرفت علوم و فناوری‌های نوین در حوزه‌های مورد توافق کمک می‌کند، بلکه زمینه ساز تحکیم روابط علمی نیز خواهد بود.
کد خبر: 18/197 نظرات: 0
سخنرانی عضو هیئت علمی دانشگاه میبد در همایش بین المللی «از مکتب جندی شاپور تا بیت الحکمه‌ بغداد» (408 بازدید) تاریخ: 1403/10/08
دکتر آرمان فروهی عضو هیئت علمی گروه ایرانشناسی دانشگاه میبد، با حضور در این همایش بین المللی، با موضوع «تأثير الحضارة السريانية على الحضارة الإسلاميه: المدارس السريانية انموذجا» به ارائه مقاله و سخنرانی پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، ششمین همایش علمی بین‌المللی با عنوان «از مکتب جندی شاپور تا بیت الحکمه- مترجمان و دانشمندان سریانی، سازندگان عصر طلایی تمدن اسلامی و رنسانس در اروپا» با حضور جمعی از اساتید، دانشمندان، چهره‌های سیاسی عراق و پژوهشگران بین‌المللی از کشورهای ایران، ایتالیا، مصر، الجزایر، سوریه و ترکیه و دکتر احمدرضا خضری مشاور وزیر علوم و مدیرکل حوزه‌ی وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه بیت الحکمه بغداد در ۲۸ و ۲۹ آذر 1403 برگزار شد.
در این همایش، نشست‌های علمی متعدد با موضوعاتی همچون نقش دانشمندان سریانی در رنسانس علمی و تاثیر آنها در علوم تاریخ، پزشکی، مهندسی، ترجمه و غیره انجام گرفت.
دکتر آرمان فروهی عضو هیئت علمی گروه ایرانشناسی دانشگاه میبد، در این همایش، با موضوع «تأثير الحضارة السريانية على الحضارة الإسلاميه: المدارس السريانية انموذجا» به ارائه مقاله و سخنرانی پرداخت.
وی در این همایش گفت: با گسترش سرزمین‌های اسلامی و شکل گیری نخستین حکومت‌های اسلامی در قالب خلافت، زمینه‌های لازم برای برقراری مناسبات و ارتباطات علمی با تمدن‌های پیرامونی برای مسلمانان فراهم شد. تمدن یونان، اسکندریه، ایران، هند و سریانی، تمدن‌های برجسته و تأثیرگذار در سطح جهان آن زمان بودند که به پیشرفت‌های علمی و فناوری قابل توجهی در زمینه علوم مختلف رسیده بودند. این تمدن ها زودتر از تمدن اسلامی مراحل بلوغ تمدنی خود را گذرانده بودند و از این جهت تمدن اسلامی توانست از یافته‌های علمی آنها در زمینه علومی همچون پزشکی، هیئت، فلسفه، ریاضی و غیره بهره مند شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه میبد در ادامه افزود: تمدن سریانی که در نزدیکی مکانی تمدن اسلامی قرار داشت، توانست از طریق مدارس علمی مشهور خود مانند انطاکیه، رها، قنسرین و نصیبین تأثیرگذاری علمی خود را زمینه علم طب و فلسفه بویژه نشان دهد. همچنین با انتقال دارالخلافه از دمشق به بغداد، مواریث علمی-تمدنی سریانی نیز به بیت الحکمه بغداد منتقل شد و زمینه رونق و شکوفایی علمی را بویژه در زمینه ترجمه متون علمی فراهم کرد.
گفتنی است، «بیت الحکمه» مؤسسه‌ای علمی، فکری با استقلال مالی و اداری زیر نظر نخست وزیر عراق، با رویکردی پژوهشی است و از معتبرترین مراکز علمی در کشور عراق محسوب می شود. مأموریت آن رسیدگی به تاریخ عراق و تمدن عربی و اسلامی و ایجاد رویکرد گفت‌وگو بین فرهنگ‌ها و مذاهب است به گونه‌ای که به فرهنگ صلح و ارزش‌های تساهل مذهبی و همزیستی بین افراد و گروه‌ها کمک کند.
بیت الحکمه جدید در سال ۱۹۹۵ میلادی با الهام از بیت الحکمه اصلی در بغداد و از هشت گروه مطالعاتی تاریخی، فلسفی، دینی، اقتصادی، اجتماعی، حقوقی، زبانشناسی و ترجمه و گروه مطالعات سیاسی و استراتژیک ایجاد شده است.
کد خبر: 18/1183 نظرات: 0
سرپرست گروه آموزشی مالی و حسابداری دانشگاه معرفی شد (310 بازدید) تاریخ: 1403/10/02
«دکتر رضا ستوده» طی ابلاغی از سوی دکتر عباس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه میبد به عنوان «سرپرست گروه آموزشی مالی و حسابداری» دانشگاه منصوب شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، دکتر عباس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه میبد، ضمن قدردانی از خدمات دکتر فاطمه زارعی در زمان تصدی مسئولیت گروه آموزشی مالی و حسابداری دانشگاه، طی ابلاغی «دکتر رضا ستوده» را به عنوان «سرپرست گروه آموزشی مالی و حسابداری» دانشگاه میبد معرفی و منصوب کرد.
کد خبر: 18/246 نظرات: 1
رئیس گروه نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه معرفی شد (572 بازدید) تاریخ: 1403/09/28
«دکتر حسین محبی» طی ابلاغی از سوی دکتر عباس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه میبد به عنوان «رئیس گروه نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت» دانشگاه منصوب شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، دکتر عباس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه میبد، ضمن قدردانی از خدمات دکتر مهدی امامی میبدی در زمان تصدی مسئولیت گروه نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه، طی ابلاغی «دکتر حسین محبی» استادیار گروه آموزشی مدیریت را به عنوان «رئیس گروه نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت» دانشگاه میبد معرفی و منصوب کرد.
کد خبر: 18/245 نظرات: 0
رئیس گروه آموزش‌های آزاد و مجازی دانشگاه معرفی شد (510 بازدید) تاریخ: 1403/09/28
«دکتر فاطمه زارعی» طی ابلاغی از سوی دکتر عباس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه میبد به عنوان «رئیس گروه آموزش‌های آزاد و مجازی» دانشگاه منصوب شد


به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، دکتر عباس نیک‌نژاد رئیس دانشگاه میبد، ضمن قدردانی از خدمات دکتر مرتضی نبی میبدی در زمان تصدی مسئولیت ریاست گروه آموزش‌های آزاد و مجازی دانشگاه، طی ابلاغی «دکتر فاطمه زارعی» استادیار گروه آموزشی مالی و حسابداری را به عنوان «رئیس گروه آموزش‌های آزاد و مجازی» دانشگاه میبد معرفی و منصوب کرد.
کد خبر: 18/244 نظرات: 0
مسابقات فوتسال دانشجویی دانشگاه میبد با قهرمانی تیم «دراگون» به پایان رسید (609 بازدید) تاریخ: 1403/09/25
مسابقات فوتسال دانشجویی دانشگاه میبد که به مناسبت گرامی‌داشت روز دانشجو برگزار شد، با قهرمانی تیم دراگون به پایان رسید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، مسابقات فوتسال دانشجویی دانشگاه میبد که به مناسبت گرامی‌داشت روز دانشجو برگزار شد، با قهرمانی تیم «دراگون» به پایان رسید.
این رقابت‌ها به مدت 2 هفته  و در سالن ورزشی مرحوم سیدحسین مصطفوی، با حضور 12 تیم و انجام 14 بازی برگزار شد.
در دیدار فینال این مسابقات که با حضور دکترعباس نیک‌نژاد، رئیس دانشگاه و دکتر سیدمصطفی میرمحمدی، معاون دانشجویی و فرهنگی، در سالن مسابقات همراه بود، تیم‌های «دراگون» و «سورنا» به مصاف هم رفتند و در پایان تیم «دراگون» با پیروزی 5 بر 3 قهرمان این دوره از مسابقات شد.
در دیدار رده‌بندی نیز تیم«erorr۴۰۴» با نتیجه ۷ بر ۱ تیم «سلطان» را شکست داد و به مقام سوم این مسابقات دست یافت.
در پایان این رقابت‌ها، طاها هاشمی و علی سهیلی پور با ۹ گل زده عنوان آقای گلی این مسابقات را به صورت مشترک به خود اختصاص دادند.
کد خبر: 18/1181 نظرات: 0
درخشش دانشگاه میبد در آئین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری استان یزد (632 بازدید) تاریخ: 1403/09/22
در آئین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری استان یزد از 5 عضو هیئت‌علمی، دانشجو و دانش‌آموخته دانشگاه میبد به عنوان پژوهشگران برتر استان تجلیل شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، در آئین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری سال 1403 استان یزد که صبح روز پنج شنبه 22 آذرماه 1403 با حضور استاندار و مسئولان استانی و دانشگاهی به میزبانی دانشگاه یزد برگزار شد، 5 عضو هیئت‌علمی، دانشجو و دانش‌آموخته دانشگاه میبد به‌عنوان پژوهشگران و فناور برتر استان معرفی و از آنان تجلیل شد.
اسامی پژوهشگران برتر دانشگاه میبد به شرح ذیل می‌باشد:
دکتر یحیی میرحسینی عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه میبد، رتبه نخست پژوهشگر برتر هیئت علمی استان(گروه2)
دکتر مجتبی انصاری، عضو هیئت علمی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه میبد، رتبه دوم پژوهشگر برتر هیئت علمی استان(گروه2)
دکتر حسین صیادی، عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه میبد، رتبه دوم فناور برتر هیئت علمی استان
دکتر سید روح الله طباطبایی ندوشن، دانش‌آموخته دکتری علوم و معارف نهج البلاغه دانشگاه میبد، رتبه نخست کارمند پژوهشگر برتر استان(کارمند استانداری یزد)
مجتبی انصاری مقدم، دانشجوی دوره دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه میبد، رتبه دوم پژوهشگر برتر دانشجویی استان
کد خبر: 18/1180 نظرات: 0
به مناسبت هفته پژوهش؛ همایش "زیلو از زوایای دیگر" در دانشگاه میبد برگزار شد (454 بازدید) تاریخ: 1403/09/22
به مناسبت هفته پژوهش و گرامی داشت ششمین سالروز ثبت میبد به عنوان شهر جهانی زیلو، همایشی یک روزه با عنوان "زیلو از زوایای دیگر" در دانشگاه میبد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، به مناسبت هفته پژوهش و گرامی داشت ششمین سالروز ثبت میبد به عنوان شهر جهانی زیلو، همایشی یک روزه با عنوان "زیلو از زوایای دیگر" در تاریخ سه‌شنبه 20 آذر در سالن آمفی تئاتر استاد پویای دانشگاه میبد برگزار شد. این همایش علمی با همکاری شهرداری میبد، شورای اسلامی شهر میبد، انجمن زیلوی میبد و با همت انجمن علمی ایرانشناسی دانشگاه میبد ترتیب یافت و شاهد حضور علاقه‌مندان به هنر زیلوبافی، دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه میبد بود.

در آغاز این همایش، دکتر عباس نیک نژاد رئیس دانشگاه میبد ضمن خوش‌آمدگویی به حضار، از تمامی افرادی که در برگزاری این همایش علمی نقش داشتند، تشکر و قدردانی کرد.
وی بر لزوم توسعه و گسترش صنایع دستی و هنرهای بومی استان و شهرستان تأکید نمود و گفت که دانشگاه میبد همواره در پی حفظ و معرفی این آثار فرهنگی است و همه تلاش و همت خود را در این مسیر به کار خواهد گرفت.

دکتر حسن زارعی محمودآبادی، مدیر گروه ایرانشناسی و تاریخ دانشگاه میبد، نیز در سخنرانی خود بر لزوم شناخت خود و هویت ایرانی تأکید کرد و نقش مهم برگزاری چنین همایش‌هایی را در آگاهی بخشی نسبت میراث گرانسنگ گذشته ها و تربیت نسلی علاقه‌مند به فرهنگ و تمدن ایران برجسته نمود.
وی گفت: کشورها برای این که بتوانند از نظر تمدنی زنده و پویا باشند و بتوانند در عرصه جهانی اثربخش باشند سه شرط لازم دارند1.- دارای میراث غنی باشند2- از آن میراث غنی آگاهی داشته باشند و 3- این که اراده لازم برای به روز کردن و معاصرسازی آن میراث غنی به معنای کارساز کردن آن را داشته باشند.
دکتر زارعی تلاشهای گروه ایران شناسی و تاریخ دانشگاه میبد را در عرصه های پژوهشی مانند  پروژه ها و پایان نامه های دانشجویی، برگزاری مراسم سخنرانی و همایشهای مختلف را گام‌هایی کوچک ولی اندیشیده شده در راستای تحقق شروط دوم و سوم لازم برای زنده و بالنده بودن تمدن ایرانی قلمداد کرد..

اولین سخنران این همایش، استاد سید عبدالعظیم پویا، پژوهشگر سرشناس استان، بود. وی در سخنرانی خود با عنوان «زیلوی میبد: پیام‌رسان فرهنگ» تلاش‌های انجام شده برای حفظ و احیای هنر صنعت زیلو را تشریح کرد و به اهمیت ثبت تجارب پیشین در این زمینه اشاره نمود.
استاد پویا در ادامه به جایگاه صنعت زیلو در اقتصاد میبد در دهه‌های گذشته پرداخت و از سیستم پویای تجارت این هنر صنعت در ایران و کشورهای مختلف سخن گفت و بر لزوم بررسی و ثبت این مقوله توسط پژوهشگران تأکید نمود.
وی همچنین به موقوفات ویژه بافت و تأمین زیلو برای اماکن مقدس فراتر از مرزهای ایران اشاره کرد.

دکتر علی نعیمایی، پژوهشگر صنایع دستی و متخصص در حوزه بافت پارچه‌های نفیس مانند زربفت، مخمل و ترمه، در سخنرانی خود با موضوع «زیلو نیای زربَفت ایران» به اهمیت زیلو در تاریخ بافندگی ایران پرداخت.
وی با اشاره به پژوهش‌های خود گفت: می‌توان زیلو را نیای بافت پارچه‌های نفیس ایرانی دانست. دکتر نعیمایی ضمن برشمردن انواع تکنیک‌های بافت، به شیوه خاص بافت زیلو اشاره کرد و آن را فراتر از بافته‌های داری دانست.
وی توضیح داد که اگرچه از نظر ظاهر، دار زیلو وجود دارد اما در حقیقت بافت زیلو با دستگاهی انجام می‌شود که شباهت زیادی به دستگاه زری‌بافی دارد و حتی می‌توان گفت که دستگاه زری‌بافی همان دستگاه زیلو است که حالت افقی به خود گرفته است.
نعیمایی، ابداع تکنیک بافت زیلو را اتفاقی بزرگ در صنعت بافندگی و نساجی دانست که منبع و سرچشمه بسیاری از تکنیک‌های بافت پارچه‌های نفیس است.
این پژوهشگر صنایع دستی، بر لزوم حفظ و معرفی این هنر صنعت تأکید کرد و دانشگاهیان را به پژوهش و تحقیق بیشتر درباره این هنر اصیل دعوت نمود.

دکتر محمدرضا دهقانی فیروزآبادی، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی و عامل توسعه خوشه زیلو، در سخنرانی خود با موضوع «پیوند فرهنگ و اقتصاد؛ مطالعه موردی نشانه جغرافیایی زیلوی میبد»، به تشریح مفهوم ارزش در اقتصاد و بازاریابی پرداخت و اهمیت فرهنگ و دارایی‌های ناملموس در خلق ارزش را مورد توجه قرار داد. وی نشانه جغرافیایی را یکی از دارایی‌های فکری مهم و ارزشمند دانست که متاسفانه در کشور ما کمتر به آن پرداخته شده است و بیشتر به ثبت نشانه‌های جغرافیایی بسنده شده است. دکتر دهقانی با اشاره به همکاری ایران و سوئیس در قالب پروژه ایرسیپ و تعریف میبد به عنوان پایلوت استقرار نظام مدیریت نشانه جغرافیایی زیلوی میبد، برخی از تجارب این پروژه را بررسی کرد و به تشریح اهمیت استقرار نظام مدیریت نشانه جغرافیایی و شیوه اجرای آن پرداخت.
وی بر لزوم همکاری دانشگاه و پژوهشگران در شناسایی و ترویج ابعاد فرهنگی هنر زیلو تأکید کرد و ضرورت تولید محتوا در این حوزه را یادآور شد
. از دیگر بخش‌های سخنرانی وی می‌توان به معرفی نشانه جغرافیایی، شیوه‌نامه عملکرد، سازمان نشانه جغرافیایی، کمیته‌های ترویج و کیفیت و همچنین سیستم کنترل کیفیت محصولات تولیدی اشاره کرد.

دکتر زهره دهقان‌پور، عضو هیئت علمی گروه ایران شناسی دانشگاه میبد، در سخنرانی خود با موضوع «نظام استاد - شاگردی در فرهنگ ایران، مطالعه‌ی موردی هنر-صنعت زیلوی میبد» به تشریح پژوهشی پرداخت که در این باره انجام داده و منتشر نموده‌ است.  وی در ابتدا به مقدمه ای درباب اهمیت تعلیم و تربیت در فرهنگ و تمدن ایران از دوره باستان و در ادامه، به معرفی تالیفاتی در دوره اسلامی در موضوع تعلیم و تربیت و آداب و روابط بین استاد و شاگرد پرداخت.
دکتر دهقان‌پور با اشاره به اهمیت دو بخش مادی و معنوی فرهنگ، به آسیب پذیر بودن هر دو شق(فرهنگ مادی و فرهنگ معنوی) و رسالت بزرگ اساتید و دانشجویان در حفظ و ثبت و ضبط آنها تاکید کرد.
وی با اشاره به دیدگاه اندیشمند بزرگ جهان و دنیای اسلام، «ابن خلدون»، به اهمیت و ضرورت حفظ هنرها، صنایع، حرفه و پیشه ها پرداخت و از بین رفتن هنر ها و حرفه ها را مقدمه از بین رفتن شهرها و تمدنها دانست و بر حفظ هنرها و آداب و آیین‌ها و روابطی که در روند زیلوبافی از گذشته‌های دور در جریان بود تاکید کرد.
عضو هیئت‌علمی گروه ایران‌شناسی دانشگاه میبد، در بخش اصلی  سخنرانی و در بحث رابطه استاد و شاگرد و جایگاه شاگردپروری در هنر- صنعت زیلوبافی به مباحثی همچون؛ سن شروع آموزش سنتی در حرفه زیلو بافی، معیارهای انتخاب استاد زیلوباف از دیدگاه شاگردان و خانواده‌های آن‌ها، نقش و حضور و نحوه فعالیت زنان در کنار مردان پرداخت و در ادامه به  مراحل و مدارج طی شده به وسیله یک شاگرد از مرحله اجیری(پادویی) تا رسیدن به مرتبه استاد و بافنده ماهر اشاره کرد.
وی در ادامه به برخی روش‌های(تشویقی و تنبیهی) مورد استفاده اساتید برای ایجاد انگیزش در شاگردان و تقویت مهارت و نوآوری آن‌ها اشاره کرد و روابط استاد- شاگردی بعد از استقلال کاری و مالی شاگردان را توضیح داد.
دکتر دهقان‌پور مباحث مطرح شده  را نتیجه پژوهشی دانست که چندی پیش به روش میدانی و مصاحبه ای با تعدادی از خبره‌گان حوزه زیلو در شهر میبد و محله بشنیغان انجام گرفت .
دکتر سامان قاسمی فیروزآبادی، دیگر عضو هیئت‌علمی گروه ایران شناسی دانشگاه میبد، سخنران پایانی این نشست بود که سخنرانی خود را با موضوع «تحلیل کارکردهای اسطوره‌ای نقوش زیلوی میبد» ارائه نمود.
دکتر قاسمی به تبیین جایگاه اسطوره در فرهنگ‌ها و تمدن‌ها به‌ویژه فرهنگ ایرانی پرداخت و آن را موضوعی جهان‌شمول معرفی کرد که در فرهنگ و تمدن ایرانی نیز حضور پررنگی دارد، هرچند نقش اسطوره در دوران معاصر کمرنگ شده است.
وی با تشریح دو بخش مادی و معنوی در زندگی انسان‌ها، نقش بخش معنوی را بسیار مهم و موثر ارزیابی کرد و گفت: مفهوم برکت منطبق بر بخش معنوی زندگی انسان‌هاست، چیزی که در نگاه انسان‌های پیشین از کیهان اسطوره‌ای نشأت می‌گیرد و در زندگی مادی ما جریان می‌یابد.  دکتر قاسمی، زیلو را یکی از نمادهای این اتصال میان دنیای مادی و دنیای اسطوره‌ای دانست و به همین دلیل، آن را مهم‌ترین کفپوش معابد و عبادتگاه‌های بسیاری از ادیان معرفی کرد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه میبد، همچنین به تحلیل نقوش زیلو پرداخت و ارتباط آن را با مفاهیم اسطوره‌ای تبیین کرد.
وی با استقبال از تلاش‌های انجام شده برای نوآوری در زیلو و طرح‌های آن، خواستار توجه هنرمندان طراح به جایگاه و مفاهیم اسطوره‌شناسی در طراحی زیلو شد.

در پایان این همایش، با حضور مهندس بهارستانی، شهردار میبد، دکتر میرحسینی معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه میبد و تعدادی از اعضای شورای شهر  از سخنرانان این همایش با اهدای لوح و جوایزی تقدیر و تشکر شد.
کد خبر: 18/1179 نظرات: 0
نشست هم‌اندیشی اعضای هیئت‌علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی با هیئت‌رئیسه دانشگاه میبد (308 بازدید) تاریخ: 1403/09/21
نشست مشترک هیئت‌رئیسه دانشگاه با اعضای هیئت‌علمی دانشکده الهیات در سالن کنفرانس شهید منصور جندقی دانشگاه میبد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه میبد، به همت دفتر هم‌اندیشی اساتید دانشگاه میبد، نشست هم‌اندیشی اعضای هیئت‌علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی با هیئت‎‌رئیسه دانشگاه، روز دوشنبه 19 آذر 1403با حضور جمعی از اعضای هیئت‌علمی این دانشکده برگزار شد.
در این نشست، اعضای هیئت‌علمی نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در ارتباط با حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و رفاهی مطرح کردند.
تجهیز اتاق اساتید، هماهنگی بیشتر میان اساتید دانشکده‌های مختلف جهت برگزاری کلاس‌های هفته‌های ابتدایی و پایانی ترم، انتصاب یک کارشناس ویژه پیگیری امور رفاهی اعضای هیئت علمی، راه‌اندازی نشریه‌ای به زبان انگلیسی، ارتقای خدمات بیمه تکمیلی فعلی، از جمله مباحثی بود که اعضای هیئت‌علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی به آن پرداختند.
در پایان، دکتر عباس نیک‌نژاد رئیس دانشگاه،  ضمن تشکر از زحمات آموزشی و پژوهشی اعضای هیئت‌علمی دانشکده، برخی از فعالیت‌های  انجام شده و در دست اجرای مرتبط با حل مشکلات دانشگاه و همچنین دغدغه‌های مطرح شده اساتید را تشریح کرد و قول مساعدت و پیگیری مطالبات اساتید را داد.
کد خبر: 18/1178 نظرات: 0